Hverdagens helte og heltinder - og rødvinshår

Flyvske tanker og lidt om at tabe sig..

img_5269

 

I det her indlæg vil jeg gerne fortælle om hvad der var det første skridt jeg tog, dengang det, endelig, lykkedes for mig at tabe en hulens masse kilo.. Jeg er begyndt at tage lidt på igen, så jeg vil sådan set gerne opfriske det for mig selv også..

Lige nu har sniger-kiloene som var på vej dog heldigvis foretaget en taktisk tilbagetrækning, må se hvor længe det varer trods indtagelse af is, rødvin og en enkelt flødebolle de sidste par dage.

Heldigvis har de  sidste dage har også budt på godt med søvn, lange gåture, 4 timer i et legeland, og god “shake it off” dans i stuen med ungerne!! Til en god blanding af div. youtube hits som feks. den 7-åriges aktuelle hit om ham der ikke får nogle julegaver https://www.youtube.com/watch?v=fYYj6eIiLUM – eller denne her om fillips far som er meget dansevenlig https://www.youtube.com/watch?v=vosH4sRJgQA eller denne her som vi dansede stopdans til i går. (Jeg er mega sej til stopdans) fra guldtuben 2017 https://www.youtube.com/watch?v=erxbgO6oSz0 ..og så er der mors favorit seje Taylor SWIFT https://www.youtube.com/watch?v=nfWlot6h_JM …klassikeren for de svingende morhofter  i køkkenet imens der laves mad !!

Kender I  i øvrigt denne her blog, hun er bare så sej, og inspirerende, og har totalt meget styr på det dér med at sha-ke (i to ord) it off. Selvom jeg har årelang erfaring med at ryste kadaveret herhjemme så er jeg slet ikke modig nok til at lægge synet ud til offentligheden..  Tjek hende ud her: http://migogmintinderbaby.dk

Men tilbage til hvordan det gik for sig, dengang da jeg d. 1.januar 2017 sagde til mig selv at nu ville jeg ikke mere have det så dårligt i min krop. For det havde jeg. Og det er jo det der er vigtigt, at man har det godt, så er det ligemeget om man vejer 50, 80 eller 120, bare man har det godt. Det havde jeg ikke. Jeg følte at jeg ikke var særlig god ved mig selv , og jeg ville faktisk rigtig kunne prøve nogle af de trampoliner og svævebaner som mine børn gerne ville have jeg prøvede, men Som havde maxvægt på 100 kg..

For det første skal det ikke lyde som om jeg er sådan et slags menneske som har styr på ting. Kontrol og orden… Det har jeg ikke ret meget. Der er masser af rod i mit hjem og i mit liv. Ikke mindst i mit hoved..men det har jeg efterhånden vænnet mig til. Der er trygt og for det meste ganske rart herinde i mit krøllede univers. Og eftersom jeg ikke er et menneske der kan finde ud af skemaer, og madplaner og beregninger, selvom jeg virkelig gerne ville, så måtte jeg jo finde en anden vej…

Jeg prøvede i lang lang tid. Tog bare flere og flere kilo på, for ligegyldigt hvor meget jeg besluttede mig for at nu skulle det være, så skete der altid et eller andet som tog opmærksomheden. Så manglede vi pludselig penge til nye gummistøvler, så var der sygdom i familien, så var der bare rigtig mange aftener i vintermørke eller andet kedeligt vejr på sofaen med mine serier, eller morgenmad og kage på arbejdet, hvor der i øvrigt – på alle jobs jeg har haft – var alt for travlt til at jeg kunne nå at stoppe op og tænke over hvad jeg proppede i munden. (Undskyldninger er der nok af) Jeg forsøgte med nupo og proteinbarer og div.”mirakelmidler” fra hylderne på apoteket som koster en halv milion, og skulle sørge for at jeg ikke var sulten. Det virkede jo ikke, for jeg følte slet ikke sult. Mine tanker var langt væk fra hvad der foregik i min krop, og jeg spiste bare når man skulle, som tidsfordriv, som trøst, som hygge, you name it! Jeg spurgte endda lægen om ikke de kunne gøre et eller andet, men fik en snak om sund kost og bevægelse retur… og gik derfra uden ny viden..

Men, efter at have læst, og halvhjertet forsøgt alle mulige forskellige kure. 8-timers kur, 16-timers kur, 5-2 kur og alle mulige andre tal. Proteinkur, og æggekur, og suppekur, og LCHF og sense .. (det er lige før man kan lave en sang bare med titlerne)…

Så spurgte jeg mig selv om hvad det var der gjorde at det ikke lykkes. For jeg vidste jo egentlig godt hvad der skulle til. Teoretisk set… noget andet er lissom at føre det ud i livet.

Det var som om det var meget langt fra tanke til handling. Så jeg prøvede at lege detektiv på mit eget liv. Finde ud af hvor og hvornår jeg spiste for meget. (Bortset fra hele dagen).

Og der var jo feks. de der morgener på arbejdet, hvor jeg pga manglende energi bællede mange krus kaffe med sukker og mælk, og en bolle, og et æg, og, og, og.. I farten og uden egentlig at nå at opleve det røg ned.

Og så var der de aftener hvor jeg sad på sofaen og børnene sov, og alt muligt røg ned, fordi jeg synes jeg fortjente det efter en lang dag..

Så jeg fandt alternativer – og plukkede lidt fra alle de forskellige kure jeg havde læst om. Jeg sørgede bla. for at have det i huset jeg havde brug for, og udelukkende de søde sager som børnene skulle have. Feks. er jeg fuldstændig overdrevent vild med chips!!! Elsker chips! Så dem havde jeg ikke i huset i et halvt år. Til gengæld spiste jeg agurk med salt.. og chokolade. Mørk chokolade spiste jeg hver dag. Pludselig var jeg også sådan lidt halv-organiseret på arbejdet. Og havde madpakke med. Og morgensnacks..og lidt efter lidt tog det ene det andet..

Men det var nok første skridt, det der med at finde alternativer der hvor jeg havde behovet.. Jeg barsler lidt med at lave en liste over hvad der var de vigtigste ting der gjorde det virkede for mig.. for jeg har egentlig ikke helt forstået det selv endnu. Jeg søger stadig tøj i str XL i butikken, og kan slet ikke forstå jeg kan passe en M. Billedet inde i mit hovede har ikke ændret sig helt endnu.. men det hjælper på det..

Jeg håber sådan jeg kan inspirere nogen med det jeg skriver..

I tråd med hvad jeg skrev her Hverdagens helte og heltinder – og rødvinshå om mine helte og heltinder så vil jeg lige slutte af med nogen af dem der inspirerer  mig fra bloggernes verden – to af favoritterne er helt sikker dem her;http://lillemorblog.dk/ og http://www.canabuttenschon.dk/ som er to megaseje mødre, sjove, originale, fyldt med gode tips og personlige beretninger. Jeg er også fascineret af ham her; http://fartilfirepiger.dk/ som har fire børn!!! Fire!!! Når jeg synes én voksen ikke altid er nok til to børn, så tænker jeg udfordringen er mindst den samme som to voksne til fire børn! Jeg er imponeret! Og så skriver han fantastisk!

Del gerne andre bloggere hvis I har nogle I følger – jeg vil altid gerne inspireres!!!

God Mandag til alle – her har børnene fri fra skole, der har lukket i dag, så der hygges..

Ps – jeg ville gerne have sat et før-efter billede på.. men jeg har ikke nogen billeder af mig selv i hel figur. Min telefon har 5670 fotos, og jeg er højst med på et par selfies sammen med børnene eller veninder..og så en hel del med min mormor.. Det må der laves om på. Mon ikke det er et mor syndrom? I stedet fandt jeg tegneserien med Steen og Stoffer.. for findes der noget bedre end at lave ingenting – sammen???

2 kommentarer

  • Laila

    Sejt du har tabt dig så meget! 👍Lav gerne en liste😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camy

      Hej Laila!!! skønt at “se” dig 😉 Jeg er i fuld gang med en god liste 😀 !!!!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagens helte og heltinder - og rødvinshår