Om at tygge tyggegummi til begravelse, og blive busted fra himlen..

Lidt om blå vorter, og at tabe sig med børn i huset..

billede-17-05-2018-19-01-12Mor, dine albuer er faldet ned..

sagde en lille stemme til mig i går da vi skulle over vejen.. imens han ihærdigt prøvede at sætte den overskydende hud, der dækker min albue op på plads..

Samme lille stemme sagde højt og klart til mig på vej igennem gruppen af forældre med børn der skulle afleveres en tidlig morgen i sidste uge – Mor hvorfor er dine blå vorter så store????

Jeg benægtede straks lige så højt at jeg skulle have store blå vorter nogen steder, men drengen insisterede på at det havde jeg – og pegede på min i-varmen-meget-udstående blodårer på min håndryg..

Sådan kan man godt glemme alt om at gemme skavankerne væk når der er børn i huset.. der er mange flere..

Men lige omkring det her med at tabe en masse kilo er faktisk ikke noget de har lagt mærke til. Andet endde gange jeg selv har påpeget at jeg har haft tøj på som jeg ikke har kunnet passe i meget lang tid, hvortil de har løftet et øjenbryn og sagt “nåh jaaaa, hvor fint mor”… Meget pligtopfyldende kærlige børn, dem jeg har..

I den periode hvor jeg tabte alle kiloene var det også en af udfordringerne. Vi er bare os tre herhjemme, og det er og var vigtigt for mig alt det her med at holde fast i rutinen omkring aftensmaden, og at vise børnene at det er vigtigt at spise alsidigt, og frem for alt ikke at “smitte” dem med mit ønske om vægttab..

Derfor har jeg før, under og efter, lagt vægt på at snakke pænt om mig selv og min krop.. og så fandt jeg alternativer. Jeg sørgede for at der var flere ting på bordet, så jeg kunne spise som jeg ønskede men de stadig fik al slags mad. Det kunne feks. være hakkebøffer med sovs,blomkål (til mig) og ris til ungerne, samt grønsagsstænger. Jeg har især spist kål og broccoli i stedet for ris, pasta og brød og det er blevet rutine at gøre det efterhånden. Tit bruger jeg nemme udveje som f.eks. stykker af broccoli i en lille skål med salt og smør, og så et minut i mikroovnen. Eller de færdigblandende salatposer fra supermarkederne, bare de billige, det er også en god og nem løsning..

Så har der jo været fredagsslik og biografture.. Det har krævet lidt meget forberedelse, men når jeg har fået tænkt mig om, så har jeg fundet gode løsninger. F.eks. har jeg vænnet mig til at en tur i biffen betød et stykke mørk chokolade, en lille håndfuld mandler, en danskvand og en kop kaffe. Fredagsslik har været meget det samme, og ellers har det været agurk med salt, vandmelon og lakridser.. På den måde har jeg ikke været “udenfor”, og børnene har ikke oplevet at noget skulle være anderledes..

Det var en af mine undskyldninger for ikke at gå i gang, at jeg jo skulle spise med børnene, og derfor betød det ekstra meget at finde en måde at gøre det på alligevel..og nu nyder de godt af den ekstra energi der er kommet med vægttabet.. Plus at de har stiftet bekendtskab med en hel del grønsager på daglig basis..noget andet er at få dem til at spise dem.. Men vi tager udfordringerne som de kommer..

Albuerne derimod er der nok ikke så meget at gøre ved..

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at tygge tyggegummi til begravelse, og blive busted fra himlen..